Utnyttja ROT-avdraget

Nu när du säljer din bostad i Karlstad har du kanske funderingar på att köpa nytt i området. Kanske är du en händig person som vill köpa ett renoveringsobjekt. Då har du lite att fundera över.

När man letar efter en bostad upptäcker man snabbt att hus som är i behov av renovering oftast har mycket lägre pris än de hus som redan har en hög standard. Det kan vara spännande att köpa en sådan fastighet eftersom man då kanske kan få en villa som ligger i ett område där man annars inte hade kunnat köpa en bostad. Men, det gäller att man vet vad man ger sig in på. Vi har sett många exempel på köpare av ett renoveringsobjekt som haft högre tankar om sina kunskaper än vad man egentligen har.

Utnyttja ROT-avdraget

Det som är en stor fördel idag är att ROT-avdraget införts. Detta gör att man får skattereduktion på halva arbetskostnaden när man anlitar en registrerad firma. Det kan göra stora pengar eftersom en hantverkare ofta tar flera hundra kronor i timmen för jobbet.

Firman drar idag av halva arbetskostnaden inklusive moms direkt på fakturan. Det man skall tänka på är att man har tillräckligt hög lön för att sedan verkligen få det avdraget på skatten. Om inte den totala skatt man skall betala in till staten räcker till för ROT-avdraget riskerar man att få betala tillbaka en del till staten. För det mesta räcker skatten till om man är två i hushållet och om man har normal lön. Pensionärer bör dock räkna på det eftersom de normalt inte betalar så mycket skatt idag.